Fotografie kan een artistieke vrijplaats zijn waar, indien nodig, conventies worden uitgedaagd en waar we grenzen hertekenen en verplaatsen.

Hier konden de straatfotografen onder ons hun hart ophalen, nietwaar Rudi :-) Maar het ging niet enkel om straatfotografie. Ook de mensen die meer thematisch te werk gingen met dubbele belichting zoals Dominique, of op zoek gingen naar lijnen en architectuur zoals Nicole, kwamen aan hun trekken. In de Marollen is er voor elk wat wils, en als je dat niet gelooft, zullen de kleurrijke verkopers op de brocante u daar wel van proberen te overtuigen. Zo vind je nog eens wat. Dankzij Raoul zag ik bijvoorbeeld een kraampje met niets als oude, analoge fotospullen. Een waar paradijs voor de vintage-fan !

Na een veel te kort moment van fotograferen op de markt gingen we naar de voetgangerslift om nog wat fotootjes te nemen op het Poelaertplein. Enfin, dat was toch het plan. Maar hiervoor moesten we door de Rue Haute en de Rue Blaes, die met hun talloze antiekwinkeltjes al snel onze aandacht opeisten. Toen we ook nog eens per ongeluk een fotogalerij binnen stapten, werd het Poelaertplein helemaal vergeten. Voor we het goed en wel beseften was het al etenstijd. We hadden gereserveerd in Brasserie Ploegmans, een echte Brusselse brasserie met stevige Vlaamse kost en een uitgebreide Belgische bierenkaart. Na die paar uurtjes in de kou moet gezegd worden dat het smaakte !

We konden er weer tegen en spoorden goedgemutst naar Leuven, meer bepaald naar de lokalen van Fotogamma, om een fotobespreking te houden van de fotos die zojuist genomen werden. Elke deelnemer mocht 5 fotos selecteren, onbewerkt zonder poespas, die hij of zij hun beste 5 van de dag vond. Deze werden dan, met een Gamma-pintje of wijntje (om toch de clubkas wat te sponsoren) samen bekeken en geëvalueerd, zoals het altijd op onze fotobesprekingen gebeurt. Deze bespreking werd geleid door Patrick, die door een drukke VZW-agenda helaas niet mee naar de Marollen kon, maar toch de moeite heeft gedaan om ons nog achterna te komen voor de bespreking. Tof !

Het was een heel gezellige dag, voor herhaling vatbaar. Dankjewel aan de aanwezige leden voor hun fijne bijdrage aan deze toffee clubuitstap.

Hier nog een paar sfeerbeeldjes:

   
© Foto Gamma Leuven